Seminář – právní nastavení podnikání v krizové době

Vážení obchodní přátelé,

s ohledem na velmi pozitivní zpětnou vazbu z předchozího semináře jsem se rozhodl zopakovat seminář nazvaný „právní nastavení podnikání v krizové době“, který jako advokát zaměřený na obchodní právo povedu.

Seminář se bude konat dne 12. 8. 2020 od 15:15 do 17 hod. ve WorkLounge, Pernerova 51  – budova Forum Karlín

Seminář je bezplatný, kapacita je omezena.

 

Ať již přijdou další koronavirové vlny či nikoliv, na řadu odvětví zřejmě dopadne hospodářská krize. Dobré nastavení právních aspektů v rámci Vašeho podnikání je přitom klíčové jak pro případ takové hospodářské krize, tak pro případ dalších koronavirových vln, které s sebou mohou přinést řadu omezujících opatření. Podnikatelský svět se může rychle změnit, může být třeba činit překotné změny; na co bylo dříve možné se spolehnout, nemusí platit do budoucna. Účelem semináře je nastínit, na co vše může být z právního hlediska třeba pro tyto případy pamatovat.

 

Na semináři probereme zejména následující tematické okruhy.

  1. Jak posílit své šance na pomoc státu v případě dalších koronavirových vln?
  2. Je forma Vašeho podnikání vhodná pro případ hospodářské krize? Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody jednotlivých forem podnikání (OSVČ, jednotlivé typy společností apod.) včetně aspektů daňových a odpovědnostních?
  3. Jak optimálně nastavit vztahy s Vašimi zaměstnanci či spolupracovníky?
  4. Na co myslet při nastavení právních vztahů s Vašimi klienty?
  5. Jak přistupovat k vymáhání pohledávek a zabránit zhoršení či ohrožení Vašeho cash-flow včetně aspektů tzv. druhotné platební neschopnosti?
  6. Jak se zachovat v případě, že se dostanete do vážnějších problémů?

Prostor samozřejmě bude i pro diskusi.

Na seminář se přihlašujte e-mailovou zprávou zaslanou na dusek@akdusek.cz.

Pokud uvedete i své pracovní zařazení (např. OSVČ, jednatel „vlastní“ společnosti, manager „cizí“ společnosti, majitel společnosti s „cizím“ managerem, zaměstnanec apod.), pomůže mi to obsah semináře více přizpůsobit účastníkům.

FB stránka události zde.

Budu se těšit!

 

Mgr. Lukáš Dušek, advokát